maandag, 8 april 2019

WKK schade voorjaarsteelt komkommer


 

Zoals bijna ieder jaar < voorjaar> zijn er komkommer productie bedrijven waar schade, of een soort blad verbranding plaats vind. Ook  in 2019 is er weer een schade geval waarbij de WKK  waarschijnlijk een hoofdrol speelt. Zijn het  schade gevallen bij komkommer kwekers die met het virus protocol werken, dan word er heel snel gewezen naar het protocol en de middellen die hierbij aangeraden worden. Dit blijkt vaak toch wel een hele simpele gedachte te zijn. Gewassen en vooral komkommers zijn bizar gevoelig voor NOX/ethyleen, en laat de wkk dat nu produceren en via de co2 voorziening de kas in brengen. Ook de co2 meting zal goed en secuur moeten  zijn om misschien toegestane waardes niet te overstijgen. dus een nox waaarde van input 48 PPB kan zomaar 200 PPB worden. En dat geeft enorme schades. Dus wees bewust van wat je doet met zowel CO2 als input wkk CO2 in gesloten kassen met gevoelige  teelten.